Om oss

  • Catharina
  • Bengt

1993 startade vi (Bengt o Catharina Svenningssson) Tyger & Ting i vårt ombyggda garage. Sedan dess har det byggts ut och ändrats inriktning men genom alla åren har vi haft lappteknik som vår starkaste del. Idag har vi i stort sett specialiserat oss på bara lappteknik och PFAFF symaskiner.

Vi är båda väldigt intresserade av att sy och älskar att skapa med tyger. Bengt är även modellsnickare så under många år har han jobbat i trä också.

I butiken säljer vi tyger och håller kurser, vi konstruerar även mönster till modeller vi själva hittat på. På senare år har vi även fått hjälp av Solbritt som designar modeller åt oss.

En del av våra mönster finns även i specialtidningar för lappteknik.

Öppettider

Vi har öppet Måndag till Onsdag kl. 10-18. 

Då och då har vi extra öppet och det kan du läsa om här eller på vår blogg. Det händer också att vi har extra stängt (även om vi inte gillar det), vill du vara på den säkra sidan så kolla på "Hem-fliken" här i shopen. 

Har du vägarna förbi eller kanske en gäst som vill besöka oss när vi inte har öppet så hör gärna av dig i förväg på telefon eller mail. Har vi tillfälle så öppnar vi för er oavsett om ni är få eller många, får vi veta i god tid har vi möjlighet att lägga ut det här så fler får möjlighet att shoppa när det ändå är öppet. Stängt måndag 3/9!

Hitta hit

Butiken ligger 7 km från Smålandsstenar och 4 km från Burseryd, det är en tydlig skylt utmed vägen. För att bättre se "vårt centrala läge"  kan du klicka på "Karta" nedan.
Karta

Adress

Tyger & Ting
Rosenbol, Lille Kulle
333 78 BURSERYD
Tel: 0371 - 350 44
info@tygeroting.com